TRADYCYJNE ŁAZANKI - MojeGo..., Przepisy kulinarne(1)

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
TRADYCYJNE ŁAZANKI
Dodane przez: tila0
Skþadniki
1 kg kapusty kiszonej
23 łyŜki cebule
Makaron łazanki
Przyprawy: sól, pieprz, Vegeta, kostka rosołowa
liść laurowy, ziele angielskie, maggi
Etapy przygotowania
1. Kapustę kiszoną pokroić i obgotować 10 minut, odcedzić.
2. W osobnym garnku ugotować makaron.
3. Do kapusty nalać wody na 3/4 wysokości, dodać kostkę rosołową i przyprawy. Gotować ok 30 min. do
miękkości. Ugotowaną kapustę odcedzić na durszlaku.
4. W rondlu na margarynie bądź oleju zarumienić cebulę, pokrojoną w kostkę.
5. Do cebuli dodać kapustę kiszoną i ugotowany makaron. Dodać maggi i pieprzu, dusić 20 minut, ciągle
mieszając.
6. Do łazanek moŜna dodać takŜe: podsmaŜone pieczarki bądź grzyby. PodsmaŜone mięso mielone. Pasuje
takŜe gotowane mięso. Polecam eksperymentowanie i poznanie róŜnych smaków łazanek.
Smacznego !!!
Ilość porcji: 8
Czas duszenia: 60 minut
Czas przygotowania: 15 minut
Copyright © 2009
1 of 1
2009-11-27 11:01
[ Pobierz całość w formacie PDF ]